Snickari Summer Chefs -viikot tekevät odotetun paluun – luvassa kolme vierailevaa huippukokkia
Snickari Summer Chefs -viikkojen aikana Snickarissa vierailevat Michelin-ravintola Vår:in perustanut keittiömestari Niko Lehto, Pohjois-Savon parhaaksi ravintolaksi valitun Havu Kitchen & Bar:in keittiömestarina työskentelevä huippukokki Kim Mustonen sekä parhaillaan Suomen seuraaviin Bocuse d’Or -edustajakarsintoihin valmistautuva Johan Kurkela.
Snickari Summer Chefs -viikon aikana saatavilla on kunkin vierailijakokin suunnittelema, usean ruokalajin signature menu alkusnackin tai amuse bouchén kera. Illalliselämyksen täydentää tarkkaan mietitty viiniparitus.
Viime kesänä Summer Chefs -illalliskattaukset täyttyivät ennätysnopeasti, joten suosittelemme tekemään pöytävarauksen hyvissä ajoin!
Niko Lehto 28.–31.5.2025
Niko Lehto on yksi Porvoon tunnetuimmista keittiömestareista. Kevääseen 2025 saakka hän toimi ravintoloitsijana ja keittiömestarina porvoolaisessa ravintola Vår:issa, joka saavutti Michelin-tähden vain puolitoista vuotta avaamisensa jälkeen – Nikon johdolla. Nikon ruokafilosofia nojaa vahvasti pohjoismaiseen keittiöön. Sesongin raaka-aineet, villiyrtit ja paikalliset maut ovat hänen ruoanlaittonsa ytimessä, ja visuaalisuus sekä eettiset valinnat kulkevat luontevasti mukana. Ravintola Vår ylsi hiljattain 11. sijalle Suomen 50 parasta ravintolaa -listauksessa.
Menu ja varaukset
Menu 70 €
Viinipaketti 55 € | Alkoholiton viinipaketti 45 €
__________________________
Amuse
Croustad, marinoitua katkarapua, rapumajoneesia, pikkelöityä sipulia ja mätiä
Kuhaa, parsaa ja sitruunaverbenaa
Sokerisuolattua kuhan vatsaa, marinoitua parsaa, kesäkurpitsaa, kauden salaatteja ja sitruunaverbenalla maustettua piimäkastiketta
Karitsaa, herneitä ja minttua
Karitsatartaria, suolattua jugurttia, tuoreita herneitä, fenkolia ja herukanlehti-chimichurri
Kuhaa, varhaisperunaa ja metsäsieniä
Paahdettua kuhan seläkettä, hiillostettua varhaisperunaa, tuoretta piparjuurta ja sienikastiketta
Vadelmaa, mantelia ja valkosuklaata
Rommiliemessä kostutettu mantelileivos, ruusulla maustettua valkosuklaamoussea, vadelmaa ja vadelmasorbettia
__________________________
KASVISMENU
Amuse
Croustad, marinoitua tomaattia, chilimajoneesia, pikkelöityä sipulia ja merileväkaviaaria
Kotijuustoa, parsaa ja sitruunaverbenaa
Itse tehtyä kotijuustoa, marinoitua parsaa, kesäkurpitsaa, kauden salaatteja ja sitruunaverbenalla maustettua piimäkastiketta
Risottoa, herneitä ja herukkaa
Suolatulla sitruunalla maustettua risottoa, tuoreita herneitä, fenkolia ja herukanlehti-chimichurri
Kevätkaalia, varhaisperunaa ja metsäsieniä
Kevyesti hiillostettua kevätkaalia, varhaisperunaa, tuoretta piparjuurta, metsäsieniä ja paahdetulla hiivalla maustettua sienikastiketta
Vadelmaa, mantelia ja valkosuklaata
Rommiliemessä kostutettu mantelileivos, ruusulla maustettua valkosuklaamoussea, vadelmaa ja vadelmasorbettia
Niko Lehdon menu tarjolla 28.–31.5.
Ilmoitathan menuvalinnan ja mahdolliset erikoisruokavaliot varauksen teon yhteydessä
Varaukset myös
Sunborn asiakaspalvelu
p. 0300 44550 (0,65 €/min + pvm/mpm)
sales@sunborn.fi
Kim Mustonen 24.–28.6.
Kim Mustonen on Vuoden Keittiömestari vuosimallia 2023 ja nykyisin Tahkovuoren huipulla Kuopiossa sijaitsevan Havu Kitchen & Bar:in keittiömestari. Kim on noussut ravintola-alan huipulle pitkän ja monipuolisen uransa ansiosta. Vuosien työskentely eri puolilla maailmaa on ollut keskeinen osa hänen kehittymistään kansainvälisesti arvostetuksi ammattilaiseksi. Kim on kartuttanut kokemustaan Michelin-ravintoloissa muun muassa Lontoossa ja New Yorkissa sekä Ruotsissa, Tanskassa, Australiassa, Etelä-Koreassa ja Ranskassa.
Menu ja varaukset
Menu 60 €
Viinipaketti 45 € | Alkoholiton viinipaketti 45 €
__________________________
Snäki
Härkää, tomaattia ja parmesania
Hernettä, parsaa ja heraa
Siikaa, yuzua ja piparjuurta
Mansikkaa, mantelia ja karamellia
__________________________
KASVIS
Snäki
Kesäkurpitsaa, tomaattia ja parmesania
Hernettä, parsaa ja heraa
Juuriselleri ”snitschel”, yuzua ja piparjuurta
Mansikkaa, mantelia ja karamellia
Kim Mustosen menu tarjolla 24.–28.6.
Ilmoitathan menuvalinnan ja mahdolliset erikoisruokavaliot varauksen teon yhteydessä
Varaukset myös
Sunborn asiakaspalvelu
p. 0300 44550 (0,65 €/min + pvm/mpm)
sales@sunborn.fi
Johan Kurkela 5.–9.8.2025
Johan Kurkela on Vuoden Kokki 2023 ja lisäksi hän edusti Suomea maailman arvostetuimmassa ja vaativimmassa Bocuse d’Or -kokkikilpailussa kaudella 2022–2023 saavuttaen huikean 6. sijan. Tällä hetkellä Johan joukkueineen valmistautuu toukokuun lopulla käytäviin Suomen seuraaviin Bocuse d’Or -edustajakarsintoihin. Snickari-vierailun menu tarjoaa katsauksen Johanin ruokafilosofiaan kilpailukeittiön ulkopuolella: raaka-aineista ja kauden antimista ammentavaa, konstailematonta ruokaa, jossa maku on aina etusijalla.
”Flavour is always double points.”
Menu ja varaukset
Menu 60 €
Viinipaketti 45 € | Alkoholiton viinipaketti 35 €
__________________________
Snack
Kauden crudite, karhunlaukka ranch
__________________________
Alku
Siikaa crudo, jalapenoa, suolaheinää, vihreää koshoa
Pää
Grillattua Iberico-porsaan niskaa, tummaa sipulilientä, vaaleaa misoa ja suippokaalia
Jälkiruoka
Maitojäätelöä, mansikoita, ruusua, timut-pippuria
__________________________
VEGE
Alku
Kyssäkaalia, jalapenoa, suolaheinää, vihreää koshoa
Pää
Grillattua mukulaselleriä, tummaa sipulilientä, vaaleaa misoa ja suippokaalia
Jälkiruoka
Maitojäätelöä, mansikoita, ruusua, timut-pippuria
Johan Kurkelan menu tarjolla 5.-9.8.
Ilmoitathan menuvalinnat sekä mahdolliset erikoisruokavaliot varauksen teon yhteydessä
Varaukset myös
Sunborn asiakaspalvelu
p. 0300 44550 (0,65 €/min + pvm/mpm)
sales@sunborn.fi