Summer Chefs -viikot tuovat Snickariin tulevana kesänä kolme huippukokkia
Snickari Summer Chefs -viikkojen aikana Snickarissa vierailevat Suomen ainoan kahden tähden Michelin-ravintolan, Palacen keittiömestari Jonathan Slotte, Ranskan Nizzassa sijaitsevan yhden tähden Michelin-ravintola Pure & V:n keittiömestari Pinja Paakkonen sekä helsinkiläisten Ravintola Wellamon ja Ravintola 305:n ravintoloitsija ja keittiömestari Dani Hänninen. Jokainen kokki on paikalla Snickarissa noin viikon kerrallaan, jona aikana saatavilla on kunkin suunnittelema ja loihtima, kolmen ruokalajin signature menu amouse bouchen kera.
Vierailut aloittaa Jonathan Slotte, joka viipyy Naantalissa 4.–9. kesäkuuta. Slotten menu on saatavilla Naantalin Musiikkijuhlien päättymiseen, 15. kesäkuuta, asti. Pinja Paakkonen ottaa Snickarin keittiön haltuun heinäkuussa. ja Dani Hänninen viettää Naantalin rannassa elokuun ensimmäisen viikon.
6.–10.8. Dani Hänninen
Dani toimii Helsingissä ravintoloitsijana ja keittiömestarina kahdessa ravintolassa. Ravintola Wellamo avattiin Katajanokalle vuonna 2021 ja ravintola 305 avattiin viime keväänä Hakaniemessä. Dani on intohimoisella otteellaan sekä jo 15 vuoden kokemuksella kehittynyt päämäärätietoiseksi ammattilaiseksi. Hän on tuttu myös MasterChef Suomi -ohjelmasta vuodelta 2020.
Menu ja varaukset
60 €
Peruna & mäti
Peruna ”blini”, karhunlaukkaa ja heinällä savustettua mätiä
Nauta & metsäsieni
Naudan ulkofile ”pastrami” ja sesongin metsäsieniä
Suositusviini: 7 Fuentes, Listán Negro, Castellana Negra | Teneriffa, Spain
Turska & herne
Kevyesti höyrytettyä turskan seläkettä, grillattuja Tammilehdon herneitä ja mustaherukalla sekä paahdetulla hiivalla maustettua voikastiketta
Suositusviini: Südsteiermark Sauvignon Blanc | Südsteiermark, Austria
Omena & verbena
Karamellisoitua omenaa, paahdettua mantelia, kuusta sekä sitruunaverbenaa
Moscato D’asti Demi, G.D, Vajra, Piemonte Italy | Moscato
****************************
Kasvismenu
Peruna & tonburi
Peruna ”blini”, karhunlaukkaa ja heinällä savustettua tonburia
Kesäkurpitsa & metsäsieni
Grillattu kesäkurpitsa ”pastrami” ja sesongin metsäsieniä
Siiliorakas & herne
Kevyesti grillattua siiliorakasta, Tammilehdon herneitä ja mustaherukalla sekä paahdetulla hiivalla maustettua sienikastiketta
Omena & verbena
Karamellisoitua omenaa, paahdettua mantelia, kuusta sekä sitruunaverbenaa
****************************
Viinipaketti 39 €
Dani Hännisen menu tarjolla 6.–10.8. aina klo 16.30 alkaen
Ilmoitathan menuvalinnat sekä mahdolliset erikoisruokavaliot varauksen teon yhteydessä
Varaukset myös
Sunborn asiakaspalvelu
p. 0300 44550 (0,65 €/min + pvm/mpm)
sales@sunborn.fi
2.–6.7. Pinja Paakkonen
Pinja on opiskellut leipuri-kondiittoriksi Turussa ja opiskellut sen jälkeen Ranskassa École Nationale Supérieure de Pâtisserie -oppilaitoksessa. Vuonna 2019 hän piti jälkiruokapop-up:ia Turussa ravintola Pinellassa. Seuraavana vuonna Pinja lähti töihin Kööpenhaminaan kahden Michelin-tähden Alchemist-ravintolaan. Vuonna 2021 hän voitti PRO-gaalassa ravintolakokkien sarjan. Hän on työskennellyt yhden tähden Michelin-ravintola Pure & V:ssä Nizzassa vuodesta 2022 alkaen.
Menu ja varaukset
60 €
Kirsikkatomaattitartlet, anjovista ja oreganoa
Tartar, herneitä ja paahdettua hiivaa
Suositusviini: Naturaleza Salvaje Garnacha | Navarra, Spain
Kauden kalaa, savustettua perunaa ja verbena beurre blanc
Suositusviini: Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris, Muscat | Alsace, France
Raparperia ja keltuaiskinuskia
Suositusviini: Brachetto Fosso della Rosa | Piemonte, Italy
*************************************
Vegemenu
Kirsikkatomaattitartlet, sipulia ja oreganoa
Grillattua parsaa, herneitä ja piparjuurta
Kaaliterriini, savustettua perunaa ja verbena beurre blanc
Raparperia ja keltuaiskinuskia
*************************************
Viinipaketti 39 €
Pinja Paakkosen menu tarjolla 2.-6.7. aina klo 16.30 alkaen
Ilmoitathan menuvalinnat sekä mahdolliset erikoisruokavaliot varauksen teon yhteydessä
Varaukset myös
Sunborn asiakaspalvelu
p. 0300 44550 (0,65 €/min + pvm/mpm)
sales@sunborn.fi
4.–15.6. Jonathan Slotte
Jonathan työskentelee keittiömestarina ravintola Palacessa Helsingissä. Palace sai vuonna 2022 toisen Michelin-tähtensä ja on tällä hetkellä Suomen ainut kahden Michelin-tähden ravintola. Vuosi 2022 oli Jonathanille myös henkilökohtaisesti menestyksekäs, kun hän pokkasi ensin PRO-palkinnon ja myöhemmin syksyllä Vuoden Kokki 2022 -tittelin.